Waterloo Üniversitesinde yer alan profesörler arasındaki Anwar Hasan, yeni yapmış olduğu özel bir araştırmasına dayanıp XRP adlı kripto para biriminin blockchain ağının özellikle de kurumlarda Bitcoin adlı kripto para biriminden çok daha yaygın bir kullanıma ulaşacak olduğunu ifade etti.
Blockchain ile alakalı teknolojinin dünyaya karşı etkilerini incelemiş bulunan profesör, ilk önce de kripto para birimleri ile birlikte bunların blockchain ağlarının doğaya vermiş olduğu zararları detaylı bir şekilde mercek altına almış oldu. Bitcoin adlı kripto para biriminin liderliğini korumaya devam eden kripto para birimi olmasına karşın bunun çok önemli bir bedeli olduğunu ifade eden profesör, BTC adlı kripto para biriminin mevcut durumdaki enerji sarfiyatının bir takım ülkeleri dahi geçmiş olduğunu belirtti.
Bitcoin adlı kripto para biriminin senelik bir şekilde Avusturya kadar enerji tüketmiş olduğunu ifade eden akademisyen, BTC adlı kripto para biriminin buna ilave bir şekilde senelik 22 megaton karbondioksit üretmiş olduğunu ve bunun devam ettirilebilir durumda bulunmadığını ifade etmiş durumda.
BTC adlı kripto para biriminin yerine XRP adlı kripto para birimi gibi madencilik yapısı bulunmayan ve çok daha çevre dostu kripto para birimlerinin uzun vadede kazanacak olduğunu ifade eden Hasan, kurumların da bu durumu yavaş yavaş fark etmeye başlamış olduğunu ifade etti.